The 50 Million Missing Campaign: Kampen Mot Folkmordet På Kvinnor I Indien

Translated from the Original by Lars-Gunnar Svärd.

Petition för att stoppa folkmordet på kvinnor i Indien.

Under tre generationer har ca 50 millioner kvinnor systematiskt rensats ut ur Indiens befolkning, bara för att de var kvinnor. Detta är ett av de värsta folkmord i mänsklighetens historia. Detta folkmord sker i tystnad och pågår idag. Den indiske nobelpristagaren Dr Amarty Sen började använda uttrycket om de ”saknade” kvinnorna som en förskönande omskrivning när han varnade Indien om vad som pågick 1986. Han uppskattade att 37 miljoner kvinnor ”saknades” ur den indiska befolkningen. Sedan dess har omfattningen av detta folkmord bara eskalerat.

De olika metoderna för att eliminera kvinnor i Indien är många. De vanligaste är att flickfoster aborteras, nyfödda flickor dödas, småflickor får svälta till döds, mord pågrund av hemgift, heders mord samt att många kvinnor dör då de tvingas till aborter för att få bort flickfoster.

Barnamord på flickor har en lång historisk tradition i Indien och det är fortfarande vanligt förekommande i många landsbygds regioner i Indien. Detta till stor del beroende av att det billigare metod att bli av med flickor för de fattiga människorna på landsbygden än de mer förebyggande metoder som de rika och högre utbildade i städerna som använder sig av aborter för att få bort flickfoster. En barnmorska betalas bara runt 100 rupier (20 kr) för att döda en nyfödd flicka. Bebisar är strypta, begravda levande, dränkta i hink mjölk eller matade med gift. I en del regioner i Indien är det inte barnmorskan som genomför dödandet utan fadern eller farmodern.

Avsiktlig svält och vanvård, Många flickor som överlever födseln, överlever inte så länge på grund av svält och vanvård. Flickor under fem år har 40 procent högre dödlighet än pojkar inom samma åldersgrupp, detta för att deras föräldrar inte vill betala för deras mat och medicin. En flicka är inte värd det, det är bättre att låta henne dö.

Abort av flickfoster har blivit ett otyglat fenomen i Indien och då framför allt i medel och överklassen. Även om det är olagligt för läkare at avslöja vilket kön ett foster har vid ultraljudsundersökning, så aborteras ca en million utvalda flickfoster varje år. Omfattningen är beräknad att öka till alarmerande två till fem miljoner aborter av flickfoster per år.

Mödradödligheten När kvinnor utsätts för många graviditeter och upprepade aborter av flickfoster och ibland under osäkra förhållanden, är också en orsak till att Indien har den högsta mödradödligheten i världen. Var 5 minut dör en gravid kvinna i Indien.

Hemgifts mord Antalet mord på unga gifta kvinnor som har anknytning till hemgift ökar också. Kvinnorna dödas för att hennes föräldrar inte betalar de krav på hemgift som mannens familj kräver. Dessa mord benämns ofta ”dowry deaths” och är generellt gängmord där mannen hans föräldrar och ibland mannens syskon är inblandade. Offret dränks ner i fotogen och tänds på i arrangerande köks ”olyckor”, tvingade att äta sömnpiller  eller hängda i arrangerade ”självmord” Många unga kvinnor är också torterade och drivna till självmord. Det finns uppskattningar om att minst 25000 kvinnor är mördade för hemgift varje år i Indien.  Många tusen kvinnor som överlever mordförsök lever svårt brända och skadade, med deras liv förstörda.

Detta folkmord pågår i alla delar av det Indiska samhället, bland de outbildade och de utbildade, bland de fattiga, i medelklassen och bland de rika. I Indien finns inget samband mellan kvinnligt folkmord och utbildning, ekonomi, kultur eller religion. Det är inte ett resultat av fattigdom eller okunskap, utan av utbredd och aggressiv laglöshet, på grund av likgiltighet från Indiens rättssystem.

PETITION

_____________________________________________________________________________________

Till: Indiska regeringen, OHCHR, Unicef, UNIFEM, UNFPA, CEDAW, Europeiska Unionen, G8

Vi som undertecknar, starkt fördömer de seder och vanor som har ledat fram till att miljontals flickor och kvinnor har eliminerats i den indiska befolkningen och att hålla den indiska regeringen ansvarig att inte skydda sina kvinnliga medborgares liv.

Vi kräver, på grundval av de mänskliga rättigheterna, att omedelbara och effektiva insatser görs av den indiska regeringen, för att stoppa detta folkmord. Vi kräver också av den indiska regeringen att den förbinder att inom en tidsperiod se till att aborter på flickfoster, barnamord och hemgiftsmord effektivt stoppas genom en strikt tillämpning av gällande lagar och ett strikt ansvar för Indiens sjukhus, myndigheter och brottsbekämpande myndigheter.

Vi uppmanar vidare internationella organ för mänskliga rättigheter och andra regeringar att delta i arbetet att övertyga den indiska regeringen att erkänna och hedra denna framställan.

Klicka på fotot nedan för att skriva under petitionen

ABOUT THE TRANSLATOR: Lars-Gunnar Svärd  is a systems analyst, a world traveler and an award winning photographer.  He is a founding member of The 50 Million Missing Campaign and a campaign administrator.  To see more of his works, visit his website at Images of The World.


Leave a Reply

Gravatar
WordPress.com Logo

Please log in to WordPress.com to post a comment to your blog.

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. (Log Out)

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. (Log Out)

Connecting to %s

Liked it here?
Why not try sites on the blogroll...